Skoncentrowane pasty TORRINI stosowane są do lodów i kremów dla uzyskania odpowiedniego smaku, barwy i aromatu. Pasty owocowe produkowane są na bazie naturalnych składników ( świeże owocowe lub ich koncentraty ). Pasty nieowocowe tj. Zabajone, Malaga, Tiramisu zawierają alkohol.
TORRINI doskonale mieszają się z masami lodowymi a także z kremami tłuszczowymi. Ich użycie powoduje, że otrzymujemy wyrób o smaku i kolorze właściwym dla użytego koncentratu. Dodawane są zawsze w ostatniej fazie produkcji przez co uzyskamy wysokiej jakości, doskonały produkt gotowy do spożycia.
Sugerowane dozozowanie:
- masy lodowe - 3-5%
- kremy śmietankowe i budyniowe - 5-10%
- kremy tłuszczowe - 10-15%
Im większa zawartość tłuszczu w wyrobie tym większe procentowo dozowanie pasty TORRINI.
Data ważności to 12 miesięcy od daty produkcji.